Appnaaap

Ovi vitamini su ključni za optimalno zdravlje i dobrobit.

Ovi vitamini su ključni za optimalno zdravlje i dobrobit.

Većina svakodnevnog korištenog povrća vrlo je malo kalorija i zasićenih masti. Samo na primjer, vodeni kret i celer drže samo 11 i 16 kalorija na 100 g. Postoji dugačak popis povrća čija je kalorija manja od 20 g poput tikva boca, gorka dinja, kupus, kineski kupus, bok-choy, patlidžan, endive, špinat, ljetna tikvica, švicarski chard (Silverbeet) itd. Studije su pokazale da ove niskokalorične, ali hrane bogate hranjivim tvarima pomažu ljudskom tijelu da ostane u formi i bez bolesti.

Nadalje, ljudsko tijelo troši značajnu količinu energije na metabolizam namirnica, koji je poznat kao BMR ili Bazalna stopa metabolizma. Dakle, zamislite … kada u svoju svakodnevnu prehranu dodate puno prehrane povrća, u stvari ste spremni izgubiti više kilograma nego što biste dobili … točno! .. ovo je koncept koji stoji iza negativne kalorijske hrane.

Koliko povrća trebamo jesti u svojoj svakodnevnoj prehrani?

Jedi najmanje 5-7 obroka svježeg povrća svaki dan. Savezne prehrambene smjernice sada preporučuju najmanje devet obroka prehrane povrća i prehrane voća dnevno. Treba poticati sezonsko povrće. Donesite raznolikost u izbor povrća u svakodnevnoj prehrani. Povrće od žute i narančaste boje bogato je vitaminom-A, α, ß ß karotenesima, zeaksantinom i kripto-ksantinima, dok su tamnozeleno povrće dobar izvor minerala i fenolnih, flavonoida, kao i antocijanin anti-oksidansa.

Odabir povrća

Kad god je to moguće, idite na organsko poljoprivredno povrće kako biste dobili maksimalne zdravstvene koristi. Nisu baš skupe ako ih možete pronaći od obližnjih lokalnih vlasnika farmi. Organski proizvodi obično su manji, ali ima bogat okus, posjeduje izvrsnu koncentraciju vitamina, minerala i opterećen brojnim zdravstvenim profitiranim antioksidansima.

na tržištima, međutim, uvijek kupuju male količine tako da one treba trajati u roku od dana ili dva. Nema smisla jesti nepodobno zelenilo!

Kupite povrće koje sadrži svježinu, svijetlu boju i okus i osjećate se teškim u vašim rukama.

Pažljivo potražite mrlje, mrlje, gljivice plijesni i znakovi spreja za insekticide. Kupite cijelo povrće umjesto njihovog dijela (na primjer, bundeva).

Kako koristiti povrće?

Prvo što trebate učiniti ubrzo nakon kupovine za izbor povrća jest Operite ih temeljito, posebno zeleno lisnato povrće. Isperite u slanoj vodi nekoliko minuta, a nježno se zaletite u hladnoj vodi dok ne budete zadovoljni čistoćom. Na ovaj način osigurate da se oslobode od prljavštine, pijeska i bilo kojeg zaostalog kemijskog spreja.

Koristite ih rano dok su svježe jer prvo određeno povrće ima vrlo kratak rok trajanja i < U> Drugo , zdravlje koje ima svojstva povrća s vremenom opada. Međutim, ako ih trebate pohraniti, zatim ih stavite u plastične omote ili u vrećice s zatvaračem kako biste sačuvali njihovu prehranu za kratko razdoblje dok ih ne koristite.

≺≺ ≺≺ Povratak na početnu stranicu s prehrane povrća .

Daljnji resursi:

1. Stanford School of Medicine Informacije o karcinomu- Nutrition da smanji rizik od raka.

činjenice o prehrani matica

Ukusne matice!

Obogatite svoju dnevnu prehranu s Nuttion Nutrition!

Samo izmažite pregršt jestivih matica poput badema ili Vaš izbor zdravih sjemenki poput sezama dnevno, a vi ćete raditi više nego sretni da se održavate zdravim i ostanete u formi!

matice imaju sve!

bogate energijom, proteinima, prepunim antioksidanata, vitamina, Minerali i mnogo raspravljanih omega-3 masnih kiselina, orašastih plodova i sjemenki imaju ital! Hrskavi, a opet mastan, čudesno ukusni orasi divni su pokloni čovječanstvu iz majke prirode.

Evo impresivnog popisa jezgara i sjemena s detaljnim ilustracijama njihovih zdravstvenih prednosti i činjenica o prehrani:

Almonds Brazil nuts Buckwheat Cashew nut Kestens chia sjemenki kokos laneno sjeme (laneno) lješnjake (filberts) Sjemenke lotusa

Makadamija

Peanuts Pecans

< td>Pine nuts Pistachio Poppy seeds Pumpkin seeds Quinoa

Sezamovo sjemenki

Sjemenke suncokreta orah

matice su prateće !

Možete ih nositi zajedno sa sobom gdje god krenete!

Nema potrebe za posebnim spremnicima ili kutijama za nošenje.

Imaju dugo rok trajanja trajanja trajanja . Za razliku od fruita i povrća, orašasti plodovi nisu lako pokvarljivi!

Možete uživati u njima kad god želite! Gdje god želiš! Bez brige o pripremi, u stvari, orasi i sjemenke jedva trebaju pomoć u kuhinji!

Priroda je prijateljska! Gotovo sve sorte orašastih plodova i sjemenki koje jedemo dolaze u sigurnim omotnicama (školjkama). Nema se što previše brinuti o kontaminaciji ili rješavanju problema. Samo zgrabite zdrave matice po vašem izboru i uživajte!

orasi su obavezni!

Evo zašto i kako?

Matice i sjemenke su bogata energijom energijom i hranjive tvari. Prehrana orašastih plodova široko se sastoji od zdravlje prilagođenih mononezasićenim masnim kiselinama (MUFA) poput oleinske i palmitoleinske kiseline.

MUFA pomaže sniziti LDL ili loš kolesterol i povećati HDL ili dobar kolesterol u krvi. Istraživačke studije sugeriraju da mediteranski, koji je bogat MUFA-om, pomaže u sprečavanju koronarnih arterija, moždanim udarima favorizirajući profil lipida zdrave krvi.

Oni su bogat izvor svih važnih omega-3 esencijalnih masnih kiselina poput Linoleinska kiselina, α-linolenska kiselina (ALA), eikosapentaenoična kiselina, docosahexaenoična kiselina, itd. Istraživačke studije sugerirale su da N-3 (omega-3) masti, njihovom vrlinom protuupalnog djelovanja, pomažu u smanjenju rizika od krvnog tlaka , bolest koronarne arterije, moždani udari i karcinom dojke, debelog crijeva i prostate.

omega-3 masne kiseline također nude neke koristi u stanjima kao što su reumatoidni artritis i shizofrenija, depresija i Alzheimerova bolest.

Orašasti orasi i sjemenke su skladište zdravlja koji imaju koristi od polifenolnih flavonoidnih antioksidanata poput karotena, resveratrola, luteina, kriptoksantina itd. Utvrđeno je da ovi spojevi nude zaštitu od karcinoma, srčanih bolesti, degenerativne živce, alzheimerove bolesti i alzheimerove bolesti i i alzheimerove bolesti i alzheimerove bolesti i alzheimerove bolesti i alzheimerove bolesti i alzheimerove bolesti i alzheimerove bolesti, virusni /gljivične infekcije. Studije sugeriraju da resveratrol u kikirikiju smanjuje rizik od moždanog udara mijenjanjem molekularnih mehanizama u krvnim žilama smanjujući njihovu osjetljivost na oštećenja vaskularnog smanjenja aktivnosti angiotenzina (sistemski hormon koji uzrokuje suženje krvnih žila koji bi povećao krvni tlak) i povećana proizvodnja hormona, NI Oksid.

Nuts Nutrition je potpun u smislu da su pored njihove visoke kalorične vrijednosti i vitamina, oni su bogat izvor minerala poput mangana, kalija, kalcija, željeza, magnezija, cinka, fluorida i selen. Mangan je ko-faktor za enzim superoksid dismutazu, što je vrlo moćan čistač slobodnih radikala. Kalij je važna komponenta staničnih i tjelesnih tekućina koja pomaže u kontroli otkucaja srca i krvnog tlaka. Bakar je potreban za proizvodnju crvenih krvnih stanica. Željezo je ključno za stvaranje crvenih krvnih stanica. Fluorid je sastavni dio kostiju i zuba i igra važnu ulogu u prevenciji zubnog karijesa.

Sadrže zdravu razinu vitamina-e, moćnog antioksidansa topivog lipida. Vitamin-E potreban je za održavanje integriteta stanične membrane sluznice i kože; Dakle, zaštitu od štetnih radikala bez kisika.

Nadalje, Profil prehrane sjemenki i orašastih plodova uključuje mnoge vitalne B-kompleks skupine vitamina kao što su riboflavin, niacin, tiamin, pantotenska kiselina, vitamin B-6, i folates. Ti su vitamini ključni za optimalno zdravlje i dobrobit.

kulinarske uporabe matica

mogu se jesti jestive matice i sjemenke kakve su ili slane ili zaslađene.

Pospite desertima, posebno sundaesima, sladoledom i uživajte!

Upotrijebili su u slastičaru, kao dodatak kruhu, keksima, slatkišima, muffinima i kolačima.

U prehrambenoj industriji gotovo sve vrste orašastih plodova korištenih u pripremi hranjivog maslaca.

≻≻-povratak na početnu stranicu iz Nuts Nutrition-a.

Daljnji resursi:

wow bust sastojci Kliknite ovdje 1. Stanford School of Medicine Informacije o raku- prehrana da smanje rizik od raka.

Činjenice o prehrani kokosovog ulja

Kokosovo ulje je sadržaj ulja izvađen iz kokosovog jezgre. Njegovo ulje je jednako potražnja kao i drugi proizvodi od kokosa poput kokosove vode i mesa (jezgra), i doista, jedan je od glavnih sastojaka kao ulje za kuhanje u mnogim jugoistočnim i istočnoazijskim regijama. Uz to, također se nalazi šire primjene u tradicionalnim lijekovima i kao ulje za nosač u farmaceutskoj industriji.

Cocos nucifera (kokosov palmi) pripada velikoj obitelji Palmaceae palma.

ulje kokosa. Napomena za bistro, svijetlo žuto ulje.Photo: Phu Thinh CO. Kokosi u palmi COCUS NUCIFERA.

Kokosova palma je neograničeno, uspravno, visoko rastuće stablo. U sezoni, jedan kokosov dlan može dati 20-150 zrelih orašastih plodova. Gotovo je sferičan do ovalnog oblika i mjeri između 5-10 inča.

Njegova gruba vanjska ljuska je u početku svijetlo zelena, što postaje siva dok matica sazrijeva. Husk je debljine oko 1-2 inča i izrađena je od žilavih vlakana. Ispod ove ljuske nalazi se drvenasta ljuska koja uključuje jestivu jezgru (endosperm) poznatu kao kokosovo meso. U konačnici se sazrijeva i suši u „kopra, koji se zatim koristi za pritisak kokosovog ulja.

Fizičke karakteristike kokosovog ulja

Kokosovo ulje sačinjava više od 85% zasićenih masti. Većina zasićenih masti su trigliceridi srednjeg lanca (MCT) od kojih je laurinska kiselina dominantna masna kiselina. Upravo ova laurinska kiselina daje kokosovo ulje svoje bijele vrhnje u vrhunskom (čvrstom) stanju.

hladno prešano djevičansko kokosovo ulje (VCO) ima svijetlo-žutu boju i ima ugodan okus kokosa i slatki okus .

Njegova specifična težina @ 25 ° C je 0,917–0,919, vrijednost joda-7,5–10,5, a vrijednost saponifikacije-251–263.

činjenice o prehrani kokosovog ulja

Kokosovo ulje jedan je od najcentriranijih izvora energije; 100 g ulja drži 884 kalorije.

Bogati zasićenim mastima, jedno je od stabilnih ulja za kuhanje povrća s vrlo dugim rokom trajanja. Njegova visoka temperatura dima na 232 (450 F) stupnjeva omogućuje prehrambene proizvode za duboko prženje.

Profil njegovih masnih kiselina, međutim, čini ga jednim od najčešće raspravljenih jestivih ulja u vezi s zdravstvenim koristima. Kokosovo ulje kompozi zasićenih, mono-nezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina (SFA: MUFA: PUFA) u omjeru 86,5: 5,8: 1,8 masti.

značajan dio zasićenih masti, međutim u skupinu triglicerida srednjeg lanca (MCTS u rasponu od 6-12 karbonatoma). Glavni MCT u ovom ulju su laurinska kiselina (C-12), kapri nijedna kiselina (C-10), kaprilna kiselina (C-8) i kaprocijska kiselina (C-6). Zajedno, oni čine oko 68% ukupnog zasićenog i 59% ukupnog sadržaja masti.

laurinska kiselina, koja je 12 ugljikovih zasićenih masti, predstavlja glavni dio MCT-a. 100 g Svježe kokosovo ulje sadrži 44,6 g laurinske kiseline, što čini više od 45% ukupnog sadržaja masti.

U crijevima, laurinska kiselina i drugi MCT apsorbiraju se izravno u krvotok bez ikakvih barijera i na taj način Uštedite energiju i potaknite rani osjećaj sitosti. Uz to, MCT -ovi pomažu u povećanju krvi HDL ili dobre razine kolesterola u krvi.

4 Zdravstvene prednosti kokosovog ulja

Unatoč sastav visokih zasićenih masti, kokosovo ulje karakteristično ima svoj skup Zdravstvene koristi. MCT pasivno apsorbira i uđe u krvni sustav unutar crijeva bez ikakvog posredovanja transportnih kanala.

Nekoliko istraživačkih studija sugerira da ove masti pomažu u ranoj sitosti i povećanju razine HDL/ukupne kolesterola u krvi.

Laurinska kiselina i drugi MCT pasivno se apsorbiraju u krvotok i na taj način štede energiju i donose brzi osjećaj sitosti. Takve kvalitete kokosovog ulja snažno pohvalili su neki znanstvenici za prehranu poput Mary Gertrude Enig koji je među zagovornicima zdravstvenih koristi zasićenih masti. Kada se konzumiraju u umjerenosti tijekom razdoblja, zasićene masti, uglavnom trigliceridi srednjeg lanca, mogu pomoći u smanjenju tjelesne težine i mogu smanjiti rizik od ateroskleroze i cad.

hladno-prešana ulja sadrži malu količinu vitamina E i drugi tokoferoli. 100 g svježeg ulja sastoji od 0,19 mcg vitamina-e.

Rezervacije o kokosovom ulju

Današnja znanstvena zajednica podijeljena je u mišljenju o prednostima kokosovog ulja. Američka udruga za srce doista preporučuje „ograničiti unos zasićenih masnoća na manje od 7% ukupnih dnevnih kalorija.“

Europska uprava za sigurnost hrane (EFSA) koračala je dalje, smatrala da se „zasićene masti sintetiziraju unutar ljudskog tijela i nije potrebno u prehrani. Stoga nije postavljen nikakav referentni unos (PRI), prosječni zahtjev (AR), niži unos praga (LTI), unos oradekvatnog (AI). ” Većina europskih zemalja savjetuje svoje stanovništvo da ne prelazi 10% ukupnih kalorija od zasićenih masti.

Studije sugeriraju da postoji pozitivna povezanost između zasićenih masti i razine LDL kolesterola u krvi. Zamjena zasićenih masti s polinezasićenim (PUFA) masti pokazala je postupni pad razine triglicerida u serumu i LDL-kolesterola.

kokosovo ulje je vrlo visoko zasićene masti (& GT; 90%). Studije sugeriraju da postoji jasna povezanost između bolesti koronarnih arterija (CAD) i konzumacije kokosovog ulja, posebno u egzotičnim (ne-rodnim), stanovnicima u umjerenim regijama u svijetu.

Populacija tradicionalne domorodačke obale (Seashore) koja jede, pije, kuha hranu pripremljenu od kokosa možda nije pokazala značajne zdravstvene probleme u usporedbi s netradicionalnom (na primjer, američkom građaninom).

Nadalje, tradicionalno stanovništvo koje konzumira kokosovo ulje koristi ga s, recimo riba (kuhaju svježu ribu s kokosovim mlijekom, uljem itd.) I eatlots od lokalno dostupnih, sezonskog povrća i voća (obalno indijansko, malezijsko, polinezijce , Indonezijski, Filipini). Ako savjetujete američkom građaninu da peče, kuha ili prži sve što je već visoko zasićene masnoće (recimo odrezak) s kokosovim uljem, tada bi se ITSCONSCENSEQUESTS ZDRAVLJE, ISTALO, pokazalo da je opasna!

komercijalno dostupno kuhanje kuhanja Kokosovo ulje je najčešće dvofiltrirano i hidrogenirano kako bi se izbjeglo da postane rancidan (što je jedan od razloga zašto se čini stabilnim na sobnim temperaturama poput maslaca ili maslaca).

vidi Tablica u nastavku za dubinsku analizu hranjivih sastojaka: kokosovo ulje (Cocos Nucifera), prehrambena vrijednost na 100 g. (Izvor: Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) Princie srijentalni sastojak RDAEnergy862 kcal43%ugljikohidrata0 G0%Ukupna fatal0%Cholester Dijetalni vlakno0 G0%Vitaminislote0 µg0%niacin0 mg0%piridoksin0 mg0%riboflavin0 mg0%tiamin0 mg0%vitamin A0 IU0%vitamina C00%vitamina E (tokoferol) i 0,20 mg1,4%vitamin K0. Tr>

Suhi kokos ili kopra (rezani presjeci).

Obnovljeni interes potrošača u primjeni kokosovog ulja potaknuo je uvoz ovog inače stranog (egzotičnog) prehrambenog ulja u SAD iz nekoliko azijskih regija. Različite razrede i kategorije kokosovog ulja, na primjer, hladno prešana djevičanska, dvostruko filtrirana, RBD ulje (rafinirano, izbijeljeno i deodorizirano), hidrogenirano, učvršćeno-maslačko itd., Mogu biti dostupne u američkim trgovinama.

Kokosovo ulje za kuhanje prodaje se u posudama za limenke ili unutarnjim limenkama.

Contents

Prev Post
How you can Select a Data Room for people who do buiness
Next Post
Les oignons crus peuvent provoquer une irritation de la peau, de la muqueuse et des yeux.
0
Close

Your cart

Hello User

To access your AppnaApp account