Appnaaap

Hogyan lehet azonosítani a hepatitis C -kiütést

Hogyan lehet azonosítani a hepatitis C -kiütést

A hepatitis C egy vírusfertőzés, amely a májban gyulladást okoz. A máj szerepet játszik más testrendszerekben, beleértve a bőrt is. Ennek eredményeként a hepatitis C kiütéseket és egyéb változásokat okozhat a bőrben.

A hepatitis C hegesedést okozhat a májban, és további problémákhoz vezethet, például májelégtelenséghez.

A hepatitis C fertőzés korai jelei a következők:

 • Rendellenes fáradtság
 • hasi fájdalom, különösen a máj közelében
 • agyag -Kolorált székek
 • Sötét vizelet
 • A sárgaság, amely magában foglalja a bőr sárgáját és a szemfehérjét

A hepatitis azonban is befolyásolhatja a bőr. A bőrváltozások egyszerű dudorokként vagy irritációként kezdődhetnek, de idővel más kérdésre változhatnak.

A kiütések viszonylag gyakoriak a hepatitisben szenvedő embereknél. A kiütés típusa és súlyossága változhat, és a krónikus hepatitis C -vel rendelkező emberek hajlamosabbak lehetnek a kiütésekre. Bárki, aki észreveszi a bőr hirtelen változásait, orvoshoz kell fordulnia a teljes diagnózishoz.

A hepatitis C a következő lehetséges bőrproblémákat okozhat.

Urticaria, vagy csalánkiütés gyakran vörös, emelt és viszkető bőrfoltokként jelenik meg, amelyek hibás harapásoknak tűnhetnek.

Urticaria is elterjedhet az egész testben, széles körben elterjedt bőrpírot, duzzanatot és viszketést okozva. A Urticaria néhány órát egyszerre tarthat, majd elhalványulhat, csak hogy később visszatérjen.

Ha a hepatitis C eredménye, akkor a személy valószínűleg más tüneteket is tapasztal, például ízületi fájdalom vagy hasi fájdalom.

Lehet, hogy nagyobb valószínűséggel zúzódnak.

zuzmó planus

Azok az emberek, akiknek hosszú távú hepatitis C fertőzésük van, valószínűbb, hogy mások, mint mások kialakulása.

Az ember kialakulhat zuzmó planusban a szájában vagy a fejbőrükön, a nemi szerveken vagy a test más területein. A zuzmó planus foltos vagy pikkelyes dudorakként mutat be, amelyek sík felületük van.

Az érintett bőr általában vöröses-lila megjelenésű, és a sérülések néha fehér területeket tartalmaznak.

Időnként egy személy tévedhet más bőrbetegségek, például ekcéma esetén a zuzmó planus -ban, különösen, ha a kezén vagy a csuklón alakul ki.

Vérfoltok

purpura a vérfolt orvosi kifejezése. A

purpura vöröses -lila foltok kiütése a bőrön, amely akkor fordul elő, amikor a vörösvértestek kiszivárognak a törött erekből és felhalmozódnak a bőrben. Méretükben változhatnak az apró pontoktól (petechiae) sokkal nagyobb foltokig vagy foltokig.

A foltok nem változtatják meg a színt, ha egy személy nyomást gyakorol rá.

purpura a bőrön annak jele lehet annak is, hogy a mélyebb szövetekben vagy szerveken vérfoltok is vannak.

A vérfoltok kapcsolatban lehetnek a hepatitis C fertőzéssel kapcsolatos egyéb bőrproblémákkal, például a vaszkulitis (az erek gyulladásával) vagy a fekélyekkel, amelyek viszketnek és fájdalmat okoznak. Az orvosok javasolhatják a gyógyszereket, ha ezek a foltok hepatitis miatt jelentkeznek. A vegyes krioglobulinémia egy ritka állapot, amely hidegebb hőmérsékleten fordul elő, amikor a krioglobulinok megvastagodnak és összegyűjtik.

Ez befolyásolhatja a nagy és kicsi ereket, és számos tünet okozhat, beleértve a gyulladást, a bőrkiütést és a fájdalmat.

A sárgaság olyan állapot, amelyet a legtöbb ember a májkárosodáshoz társít, tehát nem meglepő, hogy a hepatitis C okozhatja az állapotot.

Amikor egy személy sárgaság alakul ki, a bőrük és a szemük fehérek sárgává válnak.

Ez azért van, mert testük túl sok bilirubint termel. A bilirubin egy élénk sárga vegyület, amelyet a vörösvértestek lebontásakor állítanak elő.

A máj általában feldolgozza a bilirubint, és a széklettel kiüríti a testből.

Ugyanakkor, ha egy személynek sérült májja van, például hepatitis C fertőzés esetén, a testnek nehezebben tudja feldolgozni és kiküszöbölni ezt a pigmentet. Ez a bilirubin (hyperbilirubinemia) felhalmozódását okozza, és a bőr színének megváltozásához vezet. A

sárgaság egy olyan mögöttes állapot jele, amely kezelést igényel.

Az embernek szüksége lehet plazma cseréje transzfúzióra bizonyos súlyos hiperbilirubinémia esetén, sárgasággal.

krónikus viszketés

a puritus a bőr viszketésének orvosi kifejezése. Ez a hepatitis C. gyakori tünete.

Az ember viszkető szenzációt érezhet látható kiütés vagy más jel nélkül, hogy miért viszket. Ez az érzés tartós lehet, és bár a bruritus általában nem veszélyes, irritáló.

A túl sok karcolás a bőr sérülését is okozhatja, más irritációkat vagy esetleges vérzést okozva.

Egyéb lehetséges bőrproblémák

A máj alapvető szerepet játszik a testben, és a rosszul működő máj más bőrbetegségekhez vezethet.

A hepatitis C a következő bőrproblémákat is okozhatja:

 • Porphyria cutanea tarda: egy specifikus anyagokból származó állapot, amelyet porfirin néven ismertek, a májban építve. Törékeny bőrt és fájdalmas hólyagokat okozhat a napfénynek kitett területeken. A bőr is sötétebbé vagy könnyebbé válhat, és az emberek extra hajat termeszthetnek.
 • nekrolitikus acrális eritéma: egy ritka bőrbetegség, amely a pikkelysömör vagy más bőrbetegségekhez hasonló bőrfoltok megjelenését okozza.
 • Raynaud jelensége: egy olyan kérdés, amely a kis erek görcséből fakad. Ez az ujjak, a lábujjak, az orr vagy a fülek bőrének sápadt vagy kék színűvé válhat
 • Sicca -szindróma: autoimmun rendellenesség, amely száraz szemet és száraz szájat okoz.

A kiütések a krónikus fertőzés jeleként

Az akut hepatitis C fertőzés néha krónikus, tartós fertőzésgé válhat.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) becslése Az Egyesült Államokban akár 2,4 millió ember él krónikus hepatitisben.

Mivel a máj továbbra is romlik esedékesség A krónikus hepatitis C -nek a májkárosodás jelei gyakran megjelennek a bőrön.

A jelek a következők:

 • Pók vénák
 • Sötét, elszíneződött bőrfoltok
 • Rendkívül száraz vagy piros bőr
 • Súlyos viszketés, kifejezetten egy területen.
 • Duzzadt hasi üreg tele van folyadékkal
 • Ödéma vagy duzzanat az alsó végtagokban a folyadék felhalmozódásából hasi fájdalom és túlzott duzzanat. Ezek a jelek orvosi ellátást igényelnek. A személynek a károsodás mértékétől függően is szükség lehet májátültetésre.

  Kiszkák a kezelésből

  Az ember számára is lehetséges kiütés a hepatitis C kezelésből.

  A Hepatology folyóiratban szereplő tanulmány megjegyzi, hogy a bőrkiütés meglehetősen gyakori előfordulás néhány hepatitis C gyógyszernél. Néhány embernek azonban a gyógyszerek miatt súlyos bőrbetegségek alakulnak ki.

  Azok az emberek, akik gyógyszereiket injektálják, lokalizáltabb kiütéseket okozhatnak. Általában az injekciós hely közelében jelennek meg, és onnan elterjedtek.

  Ezekben az esetekben egy személy jégcsomagot alkalmazhat, vagy használhat egy tőzsdén kívüli szteroid krémet az irritáció csökkentésére. Bárki, akinek súlyos reakciója van a gyógyszeres kezelésből, azonnal meg kell keresnie orvosát.

  Hasonlóképpen, ahol a kiütés tünetei jönnek és mennek, az emberek aktuális kenőcsöket és allergiaellenes gyógyszereket használhatnak a reakció kezelésére és a tünetek enyhítésére.

  Azok az emberek, akik krónikus vagy tartós bőrproblémákat tapasztalnak, mélyebb kezelést igényelhetnek. Ezek a kiütések hosszabb ideig tarthatnak és súlyosabbak lehetnek, mert az okozó vírus általában tartós.

  Ha egy adott gyógyszer miatt kiütés alakul ki, az orvosok javasolhatják a kezelések váltását.

  Egyéb tippek a tünetek csökkentésére vagy kezelésére:

  • Orális vagy aktuális antihisztaminok
  • Topikális kortikoszteroid kenőcs
  • A nap korlátozása. Expozíció
  • Természetes szálakból készült laza ruházat viselése
  • A bőr rendszeres hidratálása
  • Fürdés langyos vízben
  • Kerülje a bőr érintkezését A vegyi anyagok, például a kemény mosószerek, szappanok vagy krémek

  Outlook

  , és mikor kell orvoshoz fordulni. Bárki, aki tartós kiütést tapasztal, fontolóra kell vennie a diagnózis orvosát.

  Még azok az emberek is, akik tudják, hogy vírusuk van, vagy akiknek kezelésben részesülnek, orvoshoz kell fordulniuk, mivel a kiütés magának a gyógyszernek a reakciója lehet. Ez azt is jelezheti, hogy a kezelés nem fog megtervezni.

  Bárki, aki észreveszi a bőrében bekövetkező változásokat, a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia. Az orvos segíthet nekik a probléma azonosításában és kezelésében, vagy legalábbis segíthet a tünetek kezelésében.

  • Májbetegség/hepatitis
Prev Post
Πώς να ταυτοποιήσετε μια εξάνθημα ηπατίτιδας C
Next Post
If You Want To Be A Winner, Change Your uk casino not with gamstop Philosophy Now!
0
Close

Your cart

Hello User

To access your AppnaApp account