Appnaaap

Πώς να ταυτοποιήσετε μια εξάνθημα ηπατίτιδας C

Πώς να ταυτοποιήσετε μια εξάνθημα ηπατίτιδας C

Ηπατίτιδα C είναι μια ιογενή λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή στο ήπαρ. Το ήπαρ παίζει ρόλο σε άλλα συστήματα σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, η ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα και άλλες αλλαγές στο δέρμα.

Ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει ουλές στο ήπαρ και να οδηγήσει σε περαιτέρω ζητήματα, όπως η ηπατική ανεπάρκεια.

Πρώιμα σημάδια μόλυνσης από ηπατίτιδα C περιλαμβάνουν:

 • Μη φυσιολογική κόπωση
 • Κοιλιακός πόνος, ειδικά κοντά στο ήπαρ
 • -Colored σκαμνιά
 • Σκοτεινά ούρα
 • jaundice, που περιλαμβάνει ένα κιτρίνισμα του δέρματος και των λευκών των ματιών

Ωστόσο, η ηπατίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει το δέρμα. Οι αλλαγές του δέρματος μπορεί να ξεκινήσουν ως απλές προσκρούσεις ή ερεθισμό, αλλά μπορεί να αλλάξουν σε διαφορετικό ζήτημα με την πάροδο του χρόνου.

εξανθήματα είναι σχετικά κοινά σε άτομα με ηπατίτιδα C. Ο τύπος και η σοβαρότητα του εξάνθημα μπορεί να ποικίλουν και οι άνθρωποι που έχουν χρόνια ηπατίτιδα C μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε εξανθήματα. Όποιος παρατηρεί ξαφνικές αλλαγές στο δέρμα τους πρέπει να δει έναν γιατρό για πλήρη διάγνωση.

Ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα πιθανά προβλήματα δέρματος.

κνίδωση, ή κυψέλες, συχνά εμφανίζονται ως κόκκινα, ανυψωμένα και κνησμώδεις κηλίδες του δέρματος που μπορεί να μοιάζουν με τσιμπήματα σφάλματος.

Η κνίδωση μπορεί επίσης να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, προκαλώντας ευρεία ερυθρότητα, πρήξιμο και κνησμό. Η κνίδωση μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες κάθε φορά και στη συνέχεια να ξεθωριάσει, μόνο για να επιστρέψει ξανά αργότερα.

Εάν είναι αποτέλεσμα της ηπατίτιδας C, το άτομο είναι επίσης πιθανό να βιώσει άλλα συμπτώματα, όπως πόνο στις αρθρώσεις ή κοιλιακό πόνο.

Μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να μώλωπαν.

lichen planus

Οι άνθρωποι που έχουν μακροπρόθεσμη μόλυνση ηπατίτιδας C μπορεί να είναι πιο πιθανό από άλλους να αναπτύξουν λειχήνες planus.

Ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει το Lichen Planus στο στόμα του ή στο τριχωτό της κεφαλής, τα γεννητικά όργανα ή σε άλλες περιοχές του σώματός τους. Το Lichen Planus παρουσιάζεται ως μπερδεμένο ή λωρίδες χτυπήματα που έχουν επίπεδη επιφάνεια.

Το προσβεβλημένο δέρμα συνήθως έχει κοκκινωπό-μοβ εμφάνιση, και μερικές φορές οι βλάβες έχουν λευκές περιοχές σε αυτές.

Μερικές φορές, ένα άτομο μπορεί να σφάλλει το Lichen Planus για άλλες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, ειδικά αν αναπτύσσεται στα χέρια ή στους καρπούς.

Σημεία αίματος

purpura είναι ο ιατρικός όρος για ένα σημείο αίματος.

Το Purpura είναι ένα εξάνθημα κοκκινωπό σε μοβ κηλίδες στο δέρμα που συμβαίνει όταν τα ερυθρά αιμοσφαίρια διαρρέουν από ένα σπασμένο αιμοφόρο αγγείο και συσσωρεύονται στο δέρμα. Μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος από μικροσκοπικές κουκίδες (petechiae) σε πολύ μεγαλύτερα σημεία ή μπαλώματα.

Τα μπαλώματα δεν αλλάζουν χρώμα όταν ένα άτομο ασκεί πίεση πάνω τους.

purpura στο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχουν επίσης σημεία αίματος στους βαθύτερους ιστούς ή τα όργανα.

Τα σημεία αίματος μπορεί να έχουν δεσμούς με άλλα δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με τη μόλυνση από ηπατίτιδα C, όπως η αγγειίτιδα (φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων) ή τα έλκη που φαγούρα και προκαλούν πόνο. Οι γιατροί μπορούν να συστήσουν φάρμακα εάν αυτά τα σημεία εμφανιστούν λόγω της ηπατίτιδας C. Η ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει πορφύρα λόγω της σχέσης της με έναν συγκεκριμένο τύπο αγγειίτιδας, που προκαλείται από κρυογλοβουλίνες, οι οποίες είναι μη φυσιολογικές πρωτεΐνες στο αίμα. Η μεικτή κρυογλοβουλιναιμία είναι μια σπάνια κατάσταση που εμφανίζεται σε ψυχρότερες θερμοκρασίες όταν οι κρυογλοβουλίνες πυκνώνουν και πλήττουν μαζί.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα μεγάλα και μικρά αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας μια σειρά συμπτωμάτων, όπως φλεγμονή, δερματικά εξανθήματα και πόνο.

jaundice είναι μια προϋπόθεση που οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται με ηπατική βλάβη, οπότε δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει την κατάσταση.

Όταν ένα άτομο αναπτύσσει ίκτερο, το δέρμα και τα λευκά των ματιών τους γίνονται κίτρινα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα τους παράγει πάρα πολύ χολερυθρίνη. Η χολερυθρίνη είναι μια φωτεινή κίτρινη ένωση που παράγεται όταν καταρρέουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Το ήπαρ κανονικά επεξεργάζεται τη χολερυθρίνη και την αποβάλλει από το σώμα με τα περιττώματα.

Ωστόσο, όταν ένα άτομο έχει ένα κατεστραμμένο ήπαρ, όπως στην περίπτωση μόλυνσης από ηπατίτιδα C, το σώμα έχει μεγαλύτερη δυσκολία στην επεξεργασία και την εξάλειψη αυτής της χρωστικής. Αυτό προκαλεί συσσώρευση χολερυθρίνης (υπερβιλιρεβειναιμία) και οδηγεί σε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος.

jaundice είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης κατάστασης που χρειάζεται θεραπεία.

Ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση ανταλλαγής πλάσματος σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις υπερβιλιρεβειναιμίας με ίκτερο.

Χρονική κνησμό

Το Pruritus είναι ο ιατρικός όρος για την κνησμό του δέρματος. Πρόκειται για ένα κοινό σύμπτωμα της ηπατίτιδας C. Ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται μια φαγούρα αίσθηση χωρίς ένα ορατό εξάνθημα ή άλλο σημάδι για το γιατί είναι φαγούρα. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι επίμονο και ενώ ο κνησμός είναι γενικά επικίνδυνος, είναι ερεθιστικό.

Το ξύσιμο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τραυματισμό στο δέρμα, προκαλώντας άλλους ερεθισμούς ή πιθανή αιμορραγία.

Άλλα πιθανά ζητήματα δέρματος

Το ήπαρ παίζει ουσιαστικό ρόλο στο σώμα και ένα ήπαρ που λειτουργεί με κακή λειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε άλλες δερματικές παθήσεις.

Ηπατίτιδα C μπορεί επίσης να προκαλέσει τα ακόλουθα δερματικά προβλήματα:

 • Porphyria cutanea tarda: μια κατάσταση που προκύπτει από συγκεκριμένες ουσίες, γνωστές ως πορφυρίνες, οικοδόμηση στο ήπαρ. Μπορεί να προκαλέσει εύθραυστο δέρμα και οδυνηρές φουσκάλες σε περιοχές που εκτίθενται στο φως του ήλιου. Το δέρμα μπορεί επίσης να γίνει πιο σκούρο ή ελαφρύτερο, και οι άνθρωποι μπορεί να μεγαλώνουν επιπλέον μαλλιά.
 • Νεκολυτικό ακρολικό ερύθημα: μια σπάνια κατάσταση του δέρματος που προκαλεί έμπλαστρα δέρματος που μοιάζουν με ψωρίαση ή άλλες δερματικές παθήσεις.
 • Το φαινόμενο του Raynaud: ένα ζήτημα που συμβαίνει από τους σπασμούς στα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να προκαλέσει το δέρμα των δακτύλων, των δακτύλων, της μύτης ή των αυτιών για να μετατραπεί σε χλωμό ή μπλε
 • σύνδρομο SICCA: μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί ξηρά μάτια και ξηρό στόμα.

εξανθήματα ως σημάδι χρόνιας λοίμωξης

Μερικές φορές, μια οξεία μόλυνση ηπατίτιδας C μπορεί να γίνει μια χρόνια, μακροχρόνια λοίμωξη.

Τα κέντρα για τον έλεγχο και την πρόληψη της νόσου (CDC) εκτίμησαν ότι υπάρχουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες που ζουν με χρόνια ηπατίτιδα C., καθώς το ήπαρ συνεχίζει να επιδεινώνεται Για τη χρόνια ηπατίτιδα C, τα σημάδια της ηπατικής βλάβης συχνά αρχίζουν να εμφανίζονται στο δέρμα.

Τα σημάδια περιλαμβάνουν:

 • φλέβες αράχνης
 • σκοτεινά, αποχρωματισμένα μπαλώματα δέρματος
 • Εξαιρετικά ξηρό ή κόκκινο δέρμα
 • σοβαρή φαγούρα, ειδικά σε μια περιοχή.
 • Πουβλή κοιλιακή κοιλότητα γεμάτη από υγρό
 • οίδημα ή οίδημα στα κάτω άκρα από τη συσσώρευση υγρών

Άλλα σημάδια χρόνιων προβλημάτων του ήπατος μπορεί να περιλαμβάνουν κοιλιακός πόνος και υπερβολικό πρήξιμο. Αυτά τα σημάδια απαιτούν ιατρική φροντίδα. Το άτομο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μεταμόσχευση ήπατος ανάλογα με την έκταση της βλάβης.

εξανθήματα από τη θεραπεία

Είναι επίσης δυνατό για ένα άτομο να πάρει ένα εξάνθημα από τη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Μια μελέτη στην Εφημερίδα της ηπατολογίας σημειώνει ότι τα δερματικά εξανθήματα είναι ένα αρκετά κοινό περιστατικό με κάποια φάρμακα ηπατίτιδας C. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν σοβαρές δερματικές παθήσεις λόγω των φαρμάκων.

Οι άνθρωποι που εισάγουν τα φάρμακά τους μπορεί να αναπτύξουν πιο εντοπισμένα εξανθήματα. Συνήθως εμφανίζονται κοντά στη θέση ένεσης και εξαπλώνονται από εκεί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να εφαρμόσει ένα πακέτο πάγου ή να χρησιμοποιήσει μια κρέμα στεροειδών χωρίς συνταγή για να μειώσει τον ερεθισμό. Όποιος βιώνει μια σοβαρή αντίδραση από τη φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να δει αμέσως τον γιατρό του.

Ομοίως, όπου έρχονται και πηγαίνουν τα συμπτώματα εξάνθημα, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τοπικές αλοιφές και φάρμακα κατά των αλλεργιών για να θεραπεύσουν την αντίδραση και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα.

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν χρόνια ή επίμονα δερματικά προβλήματα μπορεί να απαιτούν μια πιο εμπεριστατωμένη θεραπεία. Αυτά τα εξανθήματα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο και να είναι πιο σοβαρά επειδή ο ιός που τους προκαλεί είναι συνήθως μακράς διαρκείας.

Εάν αναπτυχθεί ένα εξάνθημα λόγω συγκεκριμένου φαρμάκου, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν την αλλαγή των θεραπειών.

Άλλες συμβουλές για τη μείωση ή τη διαχείριση των συμπτωμάτων περιλαμβάνουν:

 • Στοματικά ή τοπικά αντιισταμινικά
 • Έκθεση
 • Φοράτε χαλαρά ρούχα κατασκευασμένα από φυσικές ίνες
 • Ενυδάτωση του δέρματος τακτικά
 • κολύμβηση σε χλιαρό νερό
 • Αποφυγή επαφής με το δέρμα Χημικές ουσίες, όπως σκληρά απορρυπαντικά, σαπούνια ή λοσιόν

Outlook και πότε να δείτε έναν γιατρό

Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να διαγνώσουμε ένα δερματικό εξάνθημα. Όποιος βιώνει ένα επίμονο εξάνθημα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να δει έναν γιατρό για διάγνωση.

Ακόμη και οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι έχουν τον ιό ή που υποβάλλονται σε θεραπεία πρέπει να δουν έναν γιατρό, καθώς το εξάνθημα μπορεί να αποτελεί αντίδραση στο ίδιο το φάρμακο. Μπορεί επίσης να είναι ένδειξη ότι η θεραπεία δεν πρόκειται να προγραμματίσει.

Όποιος παρατηρεί καμία αλλαγή στο δέρμα του θα πρέπει να δει έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Ο γιατρός μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ή τουλάχιστον να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων.

 • Ηπατική νόσο/ηπατίτιδα
Prev Post
Mit kell tudni a benyújtásról
Next Post
Hogyan lehet azonosítani a hepatitis C -kiütést
0
Close

Your cart

Hello User

To access your AppnaApp account